Website Ontwikkeling Websites
De meest bezochte websites in 2020

Veel mensen die een website voor hun bedrijf willen maken, vragen zich af wat een succesvolle website is. Een van de dingen die je kunt doen om deze vraag te beantwoorden is het onderzoeken hoe de meest bezochte websites eruit zien. Je vindt hier de top 100 van de meest bezochte websites ter wereld en een top 10 van de meest bezochte Nederlandse sites. Deze lijsten geven een paar interessante inzichten weer.

Als je de lijsten van de meest bezochte websites in 2020 bekijkt, zie je dat het design van de website niet het belangrijkste is, maar de functie. Ze komen tegemoet aan waar naar veel (heel veel!) mensen op zoek zijn. De meest succesvolle websites:

 • bieden een platform om sociale contacten te onderhouden, zoals Facebook, Twitter, Instagram, LinkedIn, etc.;
 • geven informatie over allerlei onderwerpen (Wikipedia, Quora), over bedrijven (Yelp), films (IMDB) of nieuws (BBC, CNN);
 • zijn online winkels van internetgiganten zoals Amazon, Walmart of eBay.

De meest bezochte websites ter wereld in 2020

Bron: Ahrefs.com

De pornosites staan niet in deze lijst van de meest bezochte websites in 2020 vermeld, maar deze scoren wel degelijk hoog. Omdat dergelijke sites geen informatie bieden als het gaat om een website voor je onderneming, zijn ze niet in de lijst opgenomen.

Er staat welgeteld één Nederlandse website in de top 100 van de meest bezochte websites ter wereld: op nr. 83: nl.wikipedia.org. Met ruim 66 miljoen bezoekers per maand (!), laat het zien dat het de informatie biedt waar veel Nederlandstaligen naar op zoek zijn.

Met meer dan 8,5 biljoen organische bezoekers *¹⁾ per maand, staat YouTube op nummer 1 van de meest bezochte website ter wereld in 2020. YouTube wordt naast Google, steeds meer als een zoekmachine gebruikt. Het aantal informatieve filmpjes is in de laatste paar jaren enorm gegroeid. Zoek maar eens op “Wat is een succesvolle website“.

meest bezochte websites in 2020

 

Tip: Heb je een online bedrijf, dan is ook YouTube zeker een aanrader om je producten of diensten te promoten.

Een van de lelijkste websites ter wereld

Een van de lelijkste websites die je maar kunt bedenken, weet toch de 49ste plek in de ranglijst te behalen: Craigslist.org. Deze site is heel populair in Amerika om met name lokaal te zoeken. Daarom scoort deze website ook zo hoog; gezocht wordt door de brandname in te vullen (“Craigslist”) + plaatsnaam. Net zoals door Europeanen gezocht wordt op Google (“Google” + sleutelwoord of plaatsnaam).

zoeken op brandname

 

De top 10 van de meest bezochte websites in Nederland in 2020

Kijken we naar de meest bezochte Nederlandse websites in 2020 *²⁾, dan zien we dat ook hier de functie van de site de meeste bezoekers trekt:

De meest bezochte websites in Nederland in 2020
NRDomein
1Google.com
2Youtube.com
3Facebook.com
4Google.nl
5Funda.nl
6Twitter.com
7Instagram.com
8Live.com
9Bol.com
10Marktplaats.nl

Nederlanders zoeken veel naar informatie via Google, zoeken naar een woning op Funda of naar een artikel op Marktplaats of bol.com. Daarnaast zijn de filmpjes op Youtube erg populair en worden de social media platforms druk bezocht. Opvallend is dat er geen nieuwssites in de top 10 staat, net zoals dat de websites die aan werk of banen gerelateerd zijn ontbreken.

De functie versus het design van een website

Bovenstaande lijsten van de meest bezochte websites in 2020 laten zien dat het belangrijk is te weten wat mensen nodig hebben. Er zijn prachtige websites met een geweldig design op het internet te vinden (kijk maar eens op awwwards.com), maar belangrijker is dat een website functioneel moet zijn. Om in Google te ranken, moet het daarnaast ook snel, SEO-proof en gebruiksvriendelijk zijn.

Het mooiste is natuurlijk als je al deze eisen kunt combineren. Aan dergelijke sites zit wel een prijskaartje, omdat ze vaak ‘custom- made’ zijn, met eigen codes. Heb je een bedrijf dat goede winst heeft gemaakt en je kunt je zo’n website permitteren, dan raden wij je dat zeker aan. Gewoon omdat het mooi is om een speciaal design te hebben. Maar ook dan: denk aan SEO en andere eisen om bezoekers te krijgen en vast te houden, anders heb je er weinig aan.

Wij kunnen ook custom made websites maken (bij de start van MarsConnects deden we dat ook) maar de meeste mensen kunnen zonder kennis van html dergelijke websites niet zelf onderhouden. Daarnaast richten wij op de MKB-er en ZZP-er die met hun website vooral in Google wil ranken en bezoekers wil krijgen en vasthouden. Vandaar dat wij ons focussen op optimale WordPress sites die mooi, maar ook een sterke functionele basis hebben.

Website SETIphilosopher
Een van onze ‘custom-made’ websites gemaakt met eigen codes.

Hoe krijg jij een succesvolle website?

Om een succesvolle website te krijgen, heb je veel tijd en geduld nodig. Afhankelijk van het doel dat je wilt bereiken, waarmee je bepaalt wanneer jouw website succesvol is, heb je nodig:

 • een website die voldoet aan SEO-eisen (zowel technisch als on-page)
 • een site die gebruiksvriendelijk is
 • goede afbeeldingen en teksten die toegevoegde waarde voor je bezoekers hebben
 • social media platforms
 • eventueel adverteren via Google en/of Facebook
 • regelmatig (minstens eens per week) nieuwe content plaatsen
 • bereikbaarheid om vragen van je bezoekers te beantwoorden
 • tijd en geduld, veel geduld, want een website, je bekendheid en het vertrouwen van mensen moeten groeien.

Lees verder:

Wat heb je nodig voor een website?

“Ga met je bedrijf online”

“Een website met SEO die scoort en bezoekers trekt”

 

 

*1) organische bezoekers zijn mensen die niet op de website zijn gekomen via een betaalde advertentie

*2) Bron: showbiznewz)

Author

Mars

SEO, ondernemerschap, fitness, muziek en astronomie zijn mijn grootste interesses (vandaar de afkorting van mijn naam Margaretha (roepnaam Margreet) naar "Mars"). Voordat ik in 2016 aan MarsConnects begon, was ik bij verschillende organisaties in Nederland werkzaam als projectmedewerker, management assistent en personal assistant. Door deze ervaringen weet ik hoe organisaties werken en waar zij tegenaan lopen.

Met MarsConnects help ik bedrijven en organisaties met hun websites, zodat deze effectief zijn: de juiste bezoekers en meer verkoop van producten of diensten. Meer hierover is te lezen op "Over ons".

Met mijn twee honden (van de straat gehaald toen ze nog een puppy waren) woon ik in Tbilisi, Georgië. Maar heimwee naar Nederland groeit. Ik mis mijn familie, vrienden, muntdrop, vanillevla en het gezeur over het weer. Er wordt dus hard gewerkt om medio 2021 weer in Nederland te gaan wonen!

Leave a comment

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.