Nieuws & Tips over SEO, Marketing, Websites en meer

In “Nieuws & Tips over SEO, marketing, websites en meer” geven wij je informatie over websites, SEO, (inbound-) marketing, webshops en de nieuwste ontwikkelingen. Hier kun je tips vinden die belangrijk of handig zijn om je website of webshop te onderhouden. Een goede website waarmee je bezoekers wilt trekken, is nooit af.

Wil je in Google ranken met je website, dan moet het wel aan de Google eisen voldoen. Google werkt hard om de algoritmes van de zoekfuncties te verbeteren, waardoor de eisen voor een website of web shop ook steeds aangepast worden. Met SEO-audits heb je mogelijkheden om je site te controleren op belangrijke punten en deze te verbeteren. Als je dit lastig vind, dan kunnen wij een SEO audit op maat uitvoeren, waarmee jij verder kunt.

Wij vinden het belangrijk dat als je aan je eigen website wilt werken, dat je dat doet op basis van goede informatie. Onze informatie in Nieuws & Tips is gebaseerd op ervaring en kennis die we up-to-date houden. Heb jij tips of mis je iets dat belangrijk is, laat het ons dan weten. Wij staan altijd open voor nieuwe inzichten en ontwikkelingen!

Ben jij een MKB-er of ZZP-er en je wilt meer informatie over een bepaald onderwerp of je wilt het onderhoud van je website uitbesteden, dan kun je altijd contact met ons opnemen. Als je nog geen website voor je bedrijf hebt, lees dan eerst “Ga met je bedrijf online“, zodat je weet waaraan je begint als je een online bedrijf gaat opzetten.

Lees ook onze SEO-Checklists als je je eigen website SEO-proof wilt maken! 

Wat-is-Click-Through-Rate-(CTR)-en-hoe-je-het-kunt-verhogen-MarsConnects

Goede backlinks zijn belangrijk voor je website. Vooral in concurrerende sectoren wil je met linkbuilding organisch verkeer genereren.

Goede backlinks krijgen door linkbuilding op de juiste manier - MarsConnects

Goede backlinks zijn belangrijk voor je website. Vooral in concurrerende sectoren wil je met linkbuilding organisch verkeer genereren.

Het-verschil-tussen-Google-Analytics-en-Google-Search-Console - MarsConnects

Google Analytics en Google Search Console zijn twee Google tools die totaal verschillend zijn. Deze tools bieden verschillende gegevens elk met eigen doeleinden. Google Analytics (GA) werkt op basis van het gedrag van de gebruiker. Google Search Console (GSC) is gebouwd om de website eigenaar te helpen om de site te verbeteren voor bezoekers en om SEO-doelstellingen te behalen

Guest Posting (gastbloggen): Doen of niet? | MarsConnects

Handleiding Guest Posting (gastbloggen). Waarom je het niet moet doen en de beste redenen om wel artikelen voor andere websites te schrijven.

SEO voor de Gezondheidszorg- technieken voor je website - MarsConnects

Met SEO voor de Gezondheidszorg kun je concurrentiepositie verbeteren. Lees hoe medische SEO jouw praktijk of zorginstelling kan helpen.

Wat is een landingspagina en hoe maak je een goede om meer leads te krijgen - MarsConnects

Wat is een Landingspagina? Tips & Infographic om meer leads te genereren Landingspagina’s maken een essentieel onderdeel uit van je marketingstrategie. Een …

Website Audit zelf uitvoeren op paginaniveau | MarsConnects

Een website audit uitvoeren op paginaniveau: waar moet je op letten? Waar moet je op letten als je een website audit uitvoert …

buyer persona's die discriminerend zijn

Buyer persona's oftewel klantprofielen zijn semi-fictieve representaties van je ideale klanten op basis van gegevens en marktonderzoek. Je kunt hiermee snel opmaken of een prospect voldoet aan je wensen die helpen je bedrijfsdoelen te behalen. Ook kun je beter je productontwikkeling, marketing, SEO strategieën en de service op je gewenste klanten afstemmen. Bovendien is het veel fijner werken met de klanten die bij jouw bedrijf en werkwijze passen. De ideale klant waar je graag iets extra’s voor doet.

Buyer Persona Voorbeeld Marketing Manager IT Bedrijf - MarsConnects

Buyer persona's oftewel klantprofielen zijn semi-fictieve representaties van je ideale klanten op basis van gegevens en marktonderzoek. Je kunt hiermee snel opmaken of een prospect voldoet aan je wensen die helpen je bedrijfsdoelen te behalen. Ook kun je beter je productontwikkeling, marketing, SEO strategieën en de service op je gewenste klanten afstemmen. Bovendien is het veel fijner werken met de klanten die bij jouw bedrijf en werkwijze passen. De ideale klant waar je graag iets extra’s voor doet.

Marketing - Marktsegmentatie - MarsConnects

Veel eigenaren van online bedrijven komen met geweldige ideeën voor hun marketingstrategieën om hun website gevonden te laten worden. Ze willen gebruik maken van allerlei marketingsinstrumenten, van e-mails en e-books tot aan Facebook-groepen. Maar zit je doelgroep op Facebook? Lezen jouw potentiële klanten e-books en e-mails? Of kijken zij liever naar een informatief YouTube-filmpje? Om je producten en diensten te verkopen, heb je echt een goed beeld nodig van de klanten op wie je je wilt richten. Marktsegmentatie helpt je hierbij.

De meest efficiënte lokale SEO-oplossingen in 2021 voor kleine bedrijven

De meest efficiënte lokale SEO-oplossingen in 2021 voor kleine bedrijven? Lees onze 10 tips en doe er je voordeel mee!

Pull Marketing Strategie en Wanneer ga je Pushen + Voorbeelden | MarsConnects

Pull marketing wordt gebruikt voor inbound marketing strategieën. Het is een strategie waarmee je je online marketing inspanningen een stevige basis geeft om je ideale (vaste) klanten te krijgen. Lees wanneer je pull marketing gebruikt en wanneer het slim is om push marketing te gebruiken. We geven je ook een aantal voorbeelden van pull-strategieën die je in je marketingcampagnes kunt gebruiken.

Wat is Inbound Marketing en hoe verschilt het met Outbound Marketing

Inbound marketing is een pull-marketing strategie waarmee je tegemoet komt aan de wensen van je potentiële klanten wanneer het hen uitkomt. Outbound marketing volgt een push-strategie waarmee je snel producten of diensten wilt verkopen en die vaak als opdringerig wordt ervaren, maar ook voor impulsaankopen zorgt. Lees hieronder meer verschillen en de voor- en nadelen van beide marketingstrategieën.

Wat maakt een goede webshop succesvol

Een goede webhop vraagt om heldere informatie en goede bereikbaarheid om succesvol te zijn. Lees dit voordat je stopt met je online bedrijf.

Hoeveel websites zijn er - Evolutie van het Internet - MarsConnects

Hoeveel websites zijn er in de wereld en in Nederland? Wat was de eerste website, wat voor websites zijn er en hoe heeft het internet zich ontwikkeld sinds zijn bestaan in 1989?

long tail zoekwoorden hoe kom je er aan

Long-tail zoekwoorden: een zeer gerichte zoekterm van 3 of meer woorden. Lees waarom je ze nodig hebt om in Google te ranken en hoe je ze kunt vinden.

Meer bezoekers naar uw webshop krijgen - 9 Tips

Hoe krijg ik meer bezoekers naar mijn webshop? is een vraag van veel ondernemers. Niet alleen als u net gestart bent met een webshop, maar ook de ervaren online ondernemers kunnen mogelijk wat inspiratie uit onze 9 tips op doen. Lees hier hoe u meer klanten naar uw online shop kunt krijgen.

Duplicaten op een website geen negatieve rankingsfactor

Door veel SEO-ers is altijd gedacht dat duplicaten (dubbele inhoud) op een website een negatief effect hebben op de ranking in Google Search. John Mueller van Google klaart deze misvatting op tijdens het vragenuurtje van Google op 22 Januari 2021. Mueller zegt dat dubbele inhoud geen negatieve factor is voor de positie in de zoekresultaten.

SEO en SEA wat is het verschil en wat is het beste

SEO en SEA: Investeren in SEA is weggegooid geld als jouw website of webshop niet aan de SEO-eisen voldoet. Met SEA kun je gelijk resultaten verwachten, maar zodra je stopt met adverteren, is het effect weg. Kies je voor SEA zonder SEO, dan blijf je dus betalen om bezoekers naar je site te genereren. Lees hier hoe je geld kunt besparen als je met advertenties wilt gaan werken.

De meest bezochte websites in 2020

Veel mensen die een website voor hun bedrijf willen maken, vragen zich af wat een succesvolle website is. Een van de dingen die je kunt doen om deze vraag te beantwoorden is het onderzoeken hoe de meest bezochte websites ter wereld eruit zien. Deze lijst geeft een paar interessante inzichten weer.

Share on facebook
Share on linkedin
Share on whatsapp
Share on email