MarsConnects
Maatschappelijk Verantwoord Ondernemen

Maatschappelijk verantwoord ondernemen en winst maken betekent bewuste keuzes maken. Daarbij is het van belang hoe je met mensen omgaat, zowel met opdrachtgevers en klanten als met medewerkers. Wij vinden het belangrijk dat mensen zich goed en gewaardeerd voelen om wie ze zijn, wat ze kunnen en wat ze doen. Gezondheid, welbevinden en ontwikkeling zijn hierbij belangrijk, zowel privé als zakelijk. Wat je gebruikt om je werk uit te voeren, de laptops, mobieltjes, batterijen, meubilair, verwarming, vervoer, etc. moeten daar waar het kan zo milieuvriendelijk en duurzaam mogelijk zijn om te passen binnen maatschappelijk verantwoord ondernemerschap. Wij proberen hieraan zoveel mogelijk tegemoet te komen.

Ons beleid is gebaseerd op maatschappelijk verantwoord ondernemerschap

Hieronder vind je nog een aantal punten die ons beleid en manier van werken kenmerken en waarop ook ons prijsbeleid van onze diensten is gebaseerd.

Efficiëntie

Wij werken zo efficiënt mogelijk, omdat we de tijd en het budget van onze klanten en die van onszelf respecteren. Nadat jij ons informatie hebt gegeven over je wensen en je doelstellingen, gaan wij aan de slag en zorgen op een efficiënte manier voor een geregelde terugkoppeling om je op de hoogte te houden over de voortgang of om je mening te vragen.

Wij ‘gaan’ voor jouw opdracht

Wij staan bekend om onze goede dienstverlening aan onze klanten: tijdens een project, maar ook als een project voltooid is, staan we open voor vragen of het oplossen van een probleem. Daarnaast kenmerkt ons bedrijf door wederzijds vertrouwen: wij ‘gaan’ voor jouw opdracht: wij willen ook dat jouw bedrijf succesvol wordt. Het helpt dat wij van uitdagingen houden.

Wij vragen je wel rekening te houden met een wachttijd van 1 tot 4 weken voor nieuwe klanten. Mocht je een spoedklus hebben, overleg dan met ons, dan kunnen we kijken hoe we die toch voor je kunnen realiseren.

Kwaliteit boven kwantiteit

Wij kunnen een online bedrijf alleen succesvol maken als wij kunnen inschatten dat het aanbod winstgevend kan zijn en dat wij voldoende ‘feeling’ met het aanbod hebben om het goed op de markt te kunnen brengen. Wil jij bijvoorbeeld een webshop beginnen om slakkengel te verkopen, dan kunnen we je niet helpen. Wij willen dus niet dat je je tijd en geld verspilt aan iets wat echt niet gaat lukken. Wij gaan altijd voor kwaliteit en niet voor kwantiteit.

Wat wij niet doen

Voor ons is het ook van belang hoe jij er zelf in staat. Wil je snel een webshop opgezet hebben met teksten en plaatjes gekopieerd van andere sites, dan ben je bij ons op het verkeerde adres. Ook houden we ervan om eerlijk te zijn in de teksten over een dienst of product: wij gaan geen boodschappen verkondigen die pertinent onwaar zijn of waarbij de gezondheid van mensen in het geding is.

Wij werken volgens best practices: wij kiezen altijd voor kwaliteit die ook mettertijd haar waarde behoudt en waarmee jij klanten kunt behouden. Zo doen wij bijvoorbeeld niet aan acties zoals ‘black hat SEO’ die snel resultaten bieden. Dergelijke acties leveren kwalitatief niets op en kunnen zelfs resulteren in het kwijtraken van je online bedrijf. Een voorbeeld hiervan is snel veel bezoekers naar een site genereren door backlinks te kopen, maar die geen klanten opleveren.

Wij werken niet mee aan moderne slavernij

Het is ons bekend dat er mensen zijn die aanbieden een website te creëren, blogs te schrijven of een website SEO-proof te maken en dit werk dan vervolgens uitbesteden aan mensen die in ‘goedkope landen’ wonen. De mensen in deze landen worden onderbetaald en leveren gestandaardiseerd werk af (vaak met behulp van Google Translator omdat zij de Nederlandse taal niet machtig zijn). Zo kunnen de aanbieders winst maken en toch goedkoop hun diensten aanbieden. Wij zijn van mening dat als je kwaliteit wilt en ook op lange termijn winstgevend wilt zijn, dan ga je niet voor een dubbeltje op de eerste rang zitten.

Wij respecteren onze medewerkers en onze klanten

Maatschappelijk verantwoord ondernemen betekent ook dat onze teammedewerkers een normaal uurloon krijgen uitbetaalt. Wij waarderen kennis, ervaring, inzet en professionaliteit. Net zoals wij onze klanten waarderen en hun helpen met het realiseren van hun doelstellingen.

Onze tarieven zijn gebaseerd op onze kosten plus een redelijke winstmarge om voortdurende ontwikkeling van ons bedrijf en onze medewerkers mogelijk te maken. Desondanks zijn onze prijzen relatief voordelig als je uitrekent wat onze uurprijs is. Wij proberen rekening te houden met het budget van onze klanten. Voor de ene ondernemer zal het geen enkel probleem zijn, voor de ander is het iets lastiger. Wij weten echter ook dat ons werk een grote bijdrage levert aan de winstgevendheid van een bedrijf, waardoor deze investering snel terugverdiend kan worden.

Wil jij maatschappelijk verantwoord ondernemen?

Ga jij ervoor om een online bedrijf op te zetten met een doordachte strategie om succesvol te zijn en winst te maken? Wil je daarbij maatschappelijk verantwoord ondernemen omdat je het beste voor jouw klanten en je medewerkers wilt? Neem dan gelijk contact op, want dan willen we graag met je samenwerken!

Author

Mars

SEO, ondernemerschap, fitness, muziek en astronomie zijn mijn grootste interesses (vandaar de afkorting van mijn naam Margaretha (roepnaam Margreet) naar "Mars"). Voordat ik in 2016 aan MarsConnects begon, was ik bij verschillende organisaties in Nederland werkzaam als projectmedewerker, management assistent en personal assistant. Door deze ervaringen weet ik hoe organisaties werken en waar zij tegenaan lopen.

Met MarsConnects help ik bedrijven en organisaties met hun websites, zodat deze effectief zijn: de juiste bezoekers en meer verkoop van producten of diensten. Meer hierover is te lezen op "Over ons".

Met mijn twee honden (van de straat gehaald toen ze nog een puppy waren) woon ik in Tbilisi, Georgië. Maar heimwee naar Nederland groeit. Ik mis mijn familie, vrienden, muntdrop, vanillevla en het gezeur over het weer. Er wordt dus hard gewerkt om medio 2021 weer in Nederland te gaan wonen!