SEO-Audits op maat

Een SEO-Audit voor je website is als een APK-keuring voor je auto. Met SEO-Audits krijg je inzicht in het functioneren van je website, hoe het er aan de achterkant uitziet en hoe het door zoekmachines ‘gelezen’ wordt.  Je komt er ook achter waar het niet goed gaat als het gaat om SEO-tags, snelheid van pagina’s, duplicaten, servercodes, etc.  Met een audit weet je waar je je site kunt verbeteren om het zo optimaal mogelijk aan de server, aan zoekmachines en aan je bezoekers aan te bieden.

SEO-Audits op maat

Wat is een SEO-audit?

Een SEO-audit controleert of een website voldoet aan de eisen om goed te functioneren voor bezoekers en voor zoekmachines. Ook zorgt een audit ervoor dat je website beter bestand is tegen hackers en biedt het suggesties voor SEO-optimalisatie. SEO-audits zijn om een aantal redenen belangrijk, niet in de laatste plaats omdat Google zijn algoritme regelmatig wijzigt in overeenstemming met nieuwe technologieën en nieuwe zoekpatronen.

Online ondernemen op basis van strategische en tactische inzichten

Het uitvoeren van een uitgebreide SEO-audit is een essentieel startpunt voor elke ondernemer die winst wil maken met zijn of haar online bedrijf. Deze SEO-audit vormt mede de basis voor een gedegen jaarlijks marketingsplan. Ook levert het je informatie op of de inspanningen die je hebt gedaan positieve (lees: meest winstgevende) resultaten opleveren of dat je dingen doet die niet goed voor je online bedrijf zijn. Met een grondige SEO audit kun je online ondernemen op basis van strategische en tactische inzichten.

Hoe belangrijk zijn SEO-audits?

Het is belangrijk om te weten hoe je website ervaren wordt door je potentiële bezoekers en door zoekmachines. Het uitvoeren van een grondige audit zal ook problemen naar voren brengen die opgelost moeten worden. Een van de redenen waarom dit zo belangrijk is, is ervoor te zorgen dat je niet door Google wordt gestraft omdat je per ongeluk iets doet dat de positie van je site kan schaden.

Er zijn veel kleine details die kunnen resulteren in een penalty van Google. Als dat gebeurt, dan zal je website verhuizen naar een zoekpagina van Google die de meeste mensen negeren (de meeste mensen kijken niet verder dan de 1ste en 2e pagina van de zoekresultaten). Het is zelfs mogelijk dat al je websites (als je meerdere hebt) een penalty krijgen, omdat jij als eigenaar bijvoorbeeld black-hat SEO hebt toegepast. In dat geval heb je kans dat je website pagina’s helemaal niet meer vindbaar zijn.

Wat levert een SEO-Audit op?

Het uitvoeren van een volledige SEO-audit is een vrij ingewikkeld en technisch proces dat in steeds hogere mate moet voldoen aan de inzet van Artificial Intelligence (AI) – RankBrain door Google.

Het kost tijd om de audit uit te voeren, de aanbevelingen te beschrijven en (indien gewenst) de acties uit te voeren om een site perfect in orde te krijgen. Als dit eenmaal gedaan is, dan heb je wel een site die een sterke concurrentiepositie kan innemen en waarmee je een hoge ROI (return-on-investment, oftewel winst op je investeringen) mag verwachten. Helemaal als je SEO-taken tot een vast onderdeel maakt van je online presentatie:

  • minstens een keer per week iets publiceren dat van uitstekende kwaliteit is en toegevoegde waarde heeft (zowel op je website als op social media),
  • zorgen dat je goede backlinks krijgt en
  • dat je goed gebruik maakt van de meest relevante sleutelwoorden waarbij je rekening houdt met de intentie van je potentiële klanten (user intent).

SEO-audits op maat: voor de startende MKB-er of ZZP-er

Wij bieden SEO-audits op maat aan. Voor de startende ondernemer die nog geen winst heeft gegeneerd – en minder geld te besteden heeft -, voeren wij een verkorte audit uit. Dit houdt in dat we de website crawlen (doorzoeken zoals zoekmachines dat doen) en de onderdelen die je het snelst winst opleveren op een rijtje zetten. Wij geven je dan aanbevelingen wat je moet doen om deze punten te verbeteren. Als je niet weet hoe je dat moet doen, dan kun je ons een nieuwe opdracht geven; wij doen dit graag voor je!

Tip: je kunt ook zelf een audit uitvoeren op paginaniveau

Mobile first

Met SEO-audits voor startende ondernemers, zorgen wij ervoor dat de basis van je website in orde gemaakt kan worden, zowel on-page (teksten, foto’s, etc.) als technisch. Omdat de mobiele weergave van je website belangrijker is dan de weergave op desktops en laptops, kun je hieraan het best prioriteit geven. Google zal namelijk je website hoger waarderen wanneer het ook voor mobieltjes in orde is. Wil je dat wij de aanbevelingen die uit de audit komen implementeren, dan zorgen wij ervoor dat jij beter scoort in Google met je website.

SEO-audits op maat: voor de doorgewinterde MKB-er of ZZP-er

Voor de ondernemer die al een tijdje aan de weg timmert en redelijk winstgevend is, voeren wij uitgebreide SEO-audits uit. Als je bedrijf goed loopt, wil je dat zo houden om je concurrentiepositie te behouden of je vindt het tijd worden om te groeien. Daarvoor heb je echt een website nodig die hoog scoort in de Google rankings. Want: hoe meer mensen je webpagina’s op de eerste pagina van Google Search zien, hoe meer klanten je kunt genereren.

Hoe hoger je website scoort, hoe harder de competitie is

Wanneer je een succesvolle website hebt, zul je te maken krijgen met een hardere competitie: hoe hoger je scoort, hoe meer je ervoor moet doen om op die positie te blijven. Dan heb je professionele SEO-audits nodig van een SEO-expert: iemand die zeer goed op de hoogte is hoe Google websites waardeert en waar ze aan moeten voldoen. Dit gaat natuurlijk om zowel on-page als om technische SEO. Deze expert is ook op de hoogte van de wijzigingen die Google met regelmaat aanbrengt in de eisen voor SEO-rankings.

Onze uitgebreide SEO en SEO-audits service

Wij bieden een pakket aan waarin we een uitgebreide exercitie uitvoeren: een SEO-audit met een volledige crawl die een overzicht levert van alle verbeterpunten. Wij gaan met deze punten aan de slag om ervoor te zorgen dat je website technisch perfect in elkaar zit (mits er geen blokkades op de weg zijn doordat er in beginsel voor een design gekozen is die de fouten veroorzaken en die niet gewijzigd kunnen worden, of dat de server waarop de website draait onvoldoende capaciteit heeft).

Voor de on-page SEO (de teksten, foto’s, video’s en ander content) en de structuur van de site, zullen wij in nauw overleg de aanpassingen uitvoeren. Uiteindelijk ben jij eigenaar van de website, en jij bepaalt of een aanpassing moet worden uitgevoerd om nog even hoger te scoren, of dat je genoegen neemt met een iets lagere score en toch die indeling van je site behoudt.

Wel een goede SEO, maar geen veranderingen op de site

Nu hebben wij ervaring met een paar klanten die een hele hoge SEO-score wilden hebben, maar er mocht niets in de teksten of opmaak gewijzigd worden. Dat is hetzelfde als wanneer je als vegetariër naar een BBQ gaat waar alleen vlees wordt geserveerd en je toch wilt eten.

Zo was op een site geen gebruik gemaakt van kopjes (headers) en er was weinig tekst op de pagina’s geplaatst (tin content). In feite was er geen sprake van SEO, waardoor zij onmogelijk een goede plaats op de zoekpagina’s van Google kon krijgen. Omdat wij weten dat we in dergelijke gevallen geen resultaten voor de klant kunnen boeken, nemen wij zulke opdrachten niet meer aan.

Wij kunnen een site niet optimaliseren als er niets veranderd mag worden. Wij kunnen wel het uiterste uit de SEO-eisen halen als je bepaalde delen van de site of content per se wilt behouden zoals het is. Immers, om toch een goede SEO score te krijgen, zijn er meer wegen die naar Rome leiden.

Je website optimaliseren voor maximale winstgevendheid en om te concurreren met top-sites

Neem contact met ons op om jouw plannen voor je website te bespreken en om te bepalen of jij een verkorte of uitgebreide SEO-Audit nodig hebt om je online bedrijf goed te laten ranken. We kunnen dan direct je wensen bespreken om je website te optimaliseren voor maximale winstgevendheid en het te laten concurreren met top-sites.

Verder lezen

Wat-is-Click-Through-Rate-(CTR)-en-hoe-je-het-kunt-verhogen-MarsConnects

Goede backlinks zijn belangrijk voor je website. Vooral in concurrerende sectoren wil je met linkbuilding organisch verkeer genereren.

Goede backlinks krijgen door linkbuilding op de juiste manier - MarsConnects

Goede backlinks zijn belangrijk voor je website. Vooral in concurrerende sectoren wil je met linkbuilding organisch verkeer genereren.

Het-verschil-tussen-Google-Analytics-en-Google-Search-Console - MarsConnects

Google Analytics en Google Search Console zijn twee Google tools die totaal verschillend zijn. Deze tools bieden verschillende gegevens elk met eigen doeleinden. Google Analytics (GA) werkt op basis van het gedrag van de gebruiker. Google Search Console (GSC) is gebouwd om de website eigenaar te helpen om de site te verbeteren voor bezoekers en om SEO-doelstellingen te behalen

Guest Posting (gastbloggen): Doen of niet? | MarsConnects

Handleiding Guest Posting (gastbloggen). Waarom je het niet moet doen en de beste redenen om wel artikelen voor andere websites te schrijven.

SEO voor de Gezondheidszorg- technieken voor je website - MarsConnects

Met SEO voor de Gezondheidszorg kun je concurrentiepositie verbeteren. Lees hoe medische SEO jouw praktijk of zorginstelling kan helpen.

Wat is een landingspagina en hoe maak je een goede om meer leads te krijgen - MarsConnects

Wat is een Landingspagina? Tips & Infographic om meer leads te genereren Landingspagina’s maken een essentieel onderdeel uit van je marketingstrategie. Een …

Share on facebook
Share on linkedin
Share on whatsapp
Share on email