SEO-audits op maat

Een website waarmee jij je bedrijf presenteert moet er goed uitzien en gebruiksvriendelijk zijn, maar het moet ook technisch goed functioneren. Of je site op de zoekpagina’s van Google getoond wordt en op welke plek, geeft al een indicatie over de gezondheid van je website. Met SEO-audits heb je mogelijkheden om je site te controleren op belangrijke punten en deze te verbeteren.

Wat is een SEO-audit?

Een SEO-audit controleert of een website voldoet aan de eisen om goed te functioneren voor bezoekers en voor zoekmachines. Ook zorgt een audit ervoor dat je website beter bestand is tegen hackers en biedt het suggesties voor SEO-optimalisatie. SEO-audits zijn om een ​​aantal redenen belangrijk, niet in de laatste plaats omdat Google zijn algoritme regelmatig wijzigt in overeenstemming met nieuwe technologieën en nieuwe zoekpatronen.

Het uitvoeren van een grondige SEO-audit is een essentieel startpunt voor elke ondernemer die winst wil maken met zijn of haar online bedrijf. Deze SEO-audit vormt de basis voor een gedegen jaarlijks marketingsplan. Ook levert het je informatie op of de inspanningen die je hebt gedaan positieve (lees: meest winstgevende) resultaten opleveren of dat je dingen doet die niet goed voor je online bedrijf zijn.  Met een grondige SEO audits kun je online ondernemen op basis van strategische en tactische inzichten.

Hoe belangrijk is een SEO-audit?

Het is belangrijk om te weten hoe je website ervaren wordt door je potentiële bezoekers en door zoekmachines. Het uitvoeren van een grondige audit zal ook problemen naar voren brengen die opgelost moeten worden. Een van de redenen waarom dit zo belangrijk is, is ervoor te zorgen dat je niet door Google wordt gestraft omdat je iets doet dat de positie van je site kan schaden. Er zijn veel kleine details die kunnen resulteren in een penalty van Google. Als dat gebeurt, dan zal je website verhuizen naar een zoekpagina van Google die de meeste mensen negeren (de meeste mensen kijken niet verder dan de 1ste en 2e pagina van de zoekresultaten). Het is zelfs mogelijk dat al je websites (als je meerdere hebt) een penalty krijgen, omdat jij als eigenaar bijvoorbeeld black-hat SEO hebt toegepast. In dat geval heb je kans dat je website pagina’s helemaal niet meer vindbaar zijn.

Het uitvoeren van een volledige SEO-audit is een vrij ingewikkeld en technisch proces dat in steeds hogere mate moet voldoen aan de inzet van Artificial Intelligence (AI) – RankBrain door Google. Het kost tijd om de audit uit te voeren, de aanbevelingen te beschrijven en (indien gewenst) de acties uit te voeren om een site perfect in orde te krijgen. Als dit eenmaal gedaan is, dan heb je wel een site die een sterke concurrentiepositie kan innemen en waarmee je een hoge ROI (return-on-investment, oftewel winst op je investeringen) mag verwachten. Helemaal als je SEO-taken tot een vast onderdeel maakt van je online presentatie:

  • minstens een keer per week iets publiceren dat van uitstekende kwaliteit is en toegevoegde waarde heeft (zowel op je website als op social media),
  • zorgen dat je goede backlinks krijgt en
  • dat je goed gebruik maakt van de meest relevante sleutelwoorden waarbij je rekening houdt met de intentie van je potentiële klanten (user intent).

SEO-audits op maat: voor de startende MKB-er of ZZP-er

Wij bieden SEO-audits op maat aan. Voor de startende ondernemer die nog geen winst heeft gegeneerd – en minder geld te besteden heeft -, voeren wij een verkorte audit uit. Dit houdt in dat we de website crawlen (doorzoeken zoals zoekmachines dat doen) en de onderdelen die je het snelst winst opleveren op een rijtje zetten. Wij geven je dan aanbevelingen wat je moet doen om deze punten te verbeteren. Als je niet weet hoe je dat moet doen, dan doen wij dit graag voor je.

Een website met SEO die scoort

Mobile first

Met SEO-audits voor startende ondernemers, zorgen wij ervoor dat de basis van je website in orde is, zowel on-page (teksten, foto’s, etc.) als technisch. Omdat de mobiele weergave van je website belangrijker is dan de weergave op desktops en laptops, zullen wij hier prioriteit aangeven. Google zal namelijk je website hoger waarderen wanneer het voor mobieltjes in orde is. Nadat wij klaar zijn, kun jij voor een tijdje redelijk scoren met je website.

Je website staat niet in een paar dagen op #1 in Google

Bedenk wel dat je niet van de een op andere dag een pagina hebt die op de eerste pagina van Google Search staat. Afhankelijk van de hoeveelheid werk die wij verrichten om de SEO van je site goed te krijgen, en de hoeveelheid en kwaliteit van jouw content, kan dit 1 tot 5 maanden duren. Als jij wekelijks goede, relevante teksten plaatst inclusief SEO, en ervoor zorgt dat je je sociale media platforms bijhoudt, alsmede klantvriendelijke service verleent, dan is dat een goed begin.

SEO is geen eenmalige actie

SEO moet worden bijgehouden. De algoritmes van Google veranderen met regelmaat, waardoor jouw website in eens veel lager kan scoren in Google Search. Ook de interesse van mensen en de zoekwoorden die zij gebruiken zijn geen vaststaande gegevens. Je moet je site blijven ontwikkelen en met de nieuwe vereisten aan de slag. Daarom moet het proces van crawlen, onderzoek doen en de aanbevelingen uitvoeren ongeveer elke drie maanden opnieuw uitgevoerd worden. (Voor sites met een hoge ranking en een zwaardere competitie, mag dit maandelijks, aangevuld met een dagelijkse controle op de statistieken).

Meer winst uit je bedrijf

 

SEO-audits op maat: voor de doorgewinterde MKB-er of ZZP-er

De ondernemer die al een tijdje aan de weg aan het timmeren is en redelijk winstgevend is, voeren wij uitgebreide SEO-audits uit. Als je bedrijf goed loopt, wil je dat zo houden om je concurrentiepositie te behouden of je vind het tijd worden om te groeien. Dan heb je echt een website nodig die scoort in de Google rankings. Want: hoe meer mensen je webpagina’s op de eerste pagina van Google Search zien, hoe meer klanten je kunt genereren.

Hoe hoger je website scoort, hoe harder de competitie is

Wanneer je een succesvolle website hebt, zul je te maken krijgen met een hardere competitie: hoe hoger je scoort, hoe meer je ervoor moet doen om op die positie te blijven. Dan heb je professionele SEO-audits nodig van een SEO-expert: iemand die zeer goed op de hoogte is hoe Google websites waardeert en waar ze aan moeten voldoen. Dit gaat natuurlijk om zowel on-page als om technische SEO. Deze expert is ook op de hoogte van de wijzigingen die Google met regelmaat aanbrengt in de eisen voor SEO-rankings.

Onze uitgebreide SEO en SEO-audits service

Wij bieden een pakket aan waarin we eenmalig een uitgebreide exercitie uitvoeren: een SEO-audit met een volledige crawl die een overzicht levert van alle verbeterpunten. Wij gaan met deze punten aan de slag om ervoor te zorgen dat je website technisch perfect in elkaar zit (mits er geen blokkades op de weg zijn doordat er in beginsel voor een design gekozen is die de fouten veroorzaken en die niet gewijzigd kunnen worden). Voor de on-page SEO (de teksten, foto’s, video’s en ander content) en de structuur van de site, zullen wij in nauw overleg de aanpassingen uitvoeren. Uiteindelijk ben jij eigenaar van de website, en jij bepaalt of een aanpassing moet worden uitgevoerd om nog even hoger te scoren, of dat je genoegen neemt met een iets lagere score en toch die indeling van je site behoudt. Een dergelijke uitgebreide audit kun je het beste eens per jaar laten uitvoeren om je website optimaal te houden.

Wel een goede SEO, maar geen veranderingen op de site

Nu hebben wij ervaring met een paar klanten die een hele hoge SEO-score, maar niets in de teksten of opmaak gewijzigd wilden hebben. Zo was op een site geen gebruik gemaakt van kopjes (headers) en er was weinig tekst op de pagina’s geplaatst (thin content). In feite was er geen sprake van SEO, waardoor zij onmogelijk een goede plaats op de zoekpagina’s van Google kon krijgen. Omdat wij weten dat we in dergelijke gevallen geen resultaten voor de klant kunnen boeken, nemen wij zulke opdrachten niet meer aan. Wij kunnen wel het uiterste uit de SEO-eisen halen als je bepaalde delen van de site of content per se wilt behouden zoals het is. Immers, niet alles is even belangrijk om gewijzigd te worden om toch een goede SEO score te krijgen.

Een speciale service voor de ambitieuze ondernemer

Wij bieden een speciale dienst aan voor de ambitieuze ondernemer die al een goedlopend bedrijf heeft: Laat je website of webshop beheren. Hiermee nemen wij de verantwoordelijkheid en de taken op ons om te zorgen dat jouw bedrijf op het internet winst maakt en waarmee je kunt groeien. Wij nemen het beheer van een website alleen aan als wij voldoende informatie hebben om goed in te kunnen schatten of wij onze belofte van een hoge Google ranking en het (aanzienlijk) vergroten van de winstgevendheid waar kunnen maken. Dit is ook afhankelijk van de manier hoe jij met klanten omgaat, of je goede service verleent en de prijs-/kwaliteitsverhouding van je product of dienst die je aanbiedt. Doordat wij deze taken van je overnemen, kun jij een ander bedrijf oprichten of je concentreren op de (internationale) groei van je onderneming.

Neem contact met ons op om jouw plannen voor je website te bespreken en om te bepalen of jij een verkorte of uitgebreide SEO-Audit nodig hebt om je online bedrijf goed te laten ranken. Ben je een succesvolle ondernemer, dan kunnen we direct je wensen bespreken om je website te optimaliseren voor maximale winstgevendheid en te laten concurreren met top-sites.